Bataatti- ja punajuuripiiraat

Ihanat ruispohjaiset piiraat syntyvät kätevästi valmiista ruistaikinasta ja täyte Kymppi bataatti- tai punajuurisoseesta. Upean väriset piiraat ovat trendikästä tarjottavaa arkena ja juhlassa. Kädenjälki saa näkyä piiraissa. Kokeile myös pikkuriikisiä suupalan kokoisia minipiiraita sekä erilaisia ympyrämuotteja.
(30-40 kpl koosta riippuen)

400 g      Valmista ruispiirakkataikinaa (Esim. Pirkka, Sunnuntai)
Riisipuuro:
2½ dl      vettä
2 dl         puuroriisiä
7½ dl      maitoa
1 tl          suolaa
n. 500 g   Kymppi Bataattisosetta tai Punajuurisosetta
1-2          munaa
Voiteluun:
sulatettua voita tai voi-maitososetta


Aloita valmistamalla riisipuuro. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Lisää maito muutamassa erässä ja hauduta kannen alla kypsäksi noin tunti muutaman kerran välillä sekoittaen. Mausta valmis puuro suoalla. Sekoita joukkoon punajuuri sose tai bataattisose. Mikäli haluat valmistaa molempia makuja, jaa puuro kahteen osaan ja sekoita toiseen 250g bataattisosetta ja toiseen 250g punajuurisosetta. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi.
Anna ruistaikinan sulaa ja kaulitse jauhoja apauna käyttäen ohueksi levyksi. Ota pyöreällä leivosmuotilla tai isohkolla juomalasilla pyöreitä kuvioita. Laita palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita lusikalla keko punajuurririisipuuroa tai bataattiriisipuuroa taikina ympyrän keskelle ja nosta reunat puuron päälle. Rypytä piirakoiksi. Paista 250°C n. 10-15 minuuttia riippuen piirakoiden koosta.
Voitele kypsät piirakat sulatetulla voilla tai voi-maitoseoksella.