Puhtaasti Viljasta

Piirakkataikinareseptit

Kymppi Piirakkataikina 400g  Saaristo -reseptiin päääset klikkaamalla pakkauskuvaa!

½ GN Savulohipiirakka

Mehevä savulohipiirakka valmistuu nopeasti valmiin piirakkataikinan avulla. Kaikki täytteet levitetään piirakkataikinan päälle ja laitetaan uuniin paistumaan. Tarjoile savulohipiiras esimerkiksi raikkaan salaatin kera. Piirakka on laktoositon ja soijaton.
(10-12 hengelle, valmistusaika n. 60 min, vaikeusaste: helppo)

1 kpl       Kymppi piirakkataikinalevy Saaristo (360g)
Täyte:
6 kpl       kananmunaa
4 dl         kermaviiliä (laktoositon)
4 dl         hienonnettua purjoa tai kevätsipulia
½ dl        tuoretta tilliä (VihreäKeiju)
600 g      savulohta
2 rkl        sitruunamehua
(2 tl         suolaa)

Laita sulanut piirakkataikina mukana olevan leivinpaperin kanssa GN 1/2 vuokaan. Sekoita kananmunat kermaviilin joukkoon kulhossa. Lisää hienonnettu purjo tai kevätsipuli, tilli ja paloiteltu savulohi. Mausta sitruunamehulla (ja tarvittaessa suolalla). Lisää täyte pohjan päälle ja paista savulohipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30 ̶¬40 minuuttia.